Tussenrapport doorlichting onderwijs Sint Maarten

In het overeengekomen Landspakket (maatregel G1.1) voor Sint Maarten is opgenomen dat het onderwijsstelsel zal worden doorgelicht. Het tussenrapport is inmiddels gepubliceerd. In de tussenrapportage Sint Maarten Education Review: Obstacle and avenues to improve education staan de eerste bevindingen en tien aanbevelingen voor het onderwijssysteem in Sint Maarten (WAT zou kunnen worden verbeterd?). Het eindrapport zal ingaan op hoe de aanbevelingen kunnen worden geïmplementeerd (HOE kan het worden verbeterd?).

Beeld: ©Shutterstock / Wavebreakmedia

Deze tussenrapportage concludeert dat de kracht van het Sint-Maartense onderwijs systeem de leraren zijn. Hun betrokkenheid en toewijding zorgen ervoor dat ze zich blijven inzetten om de leerlingen van goed onderwijs te voorzien.

Uitdagingen in het onderwijssysteem zijn onder andere het gebrek aan adequate informatie en indicatoren over de performance van het onderwijs, de aansluiting tussen de verschillende scholen is niet overal even goed evenals de problematische aansluiting op de arbeidsmarkt. Het Ministerie van ECYS is al met een deel van de aanbevelingen aan de slag.

Begin augustus 2022 hebben stakeholdersessies plaatsgevonden waar de aanbevelingen verder zijn uitgewerkt. Het eindrapport zal in het laatste kwartaal van 2022 worden opgeleverd.

Leestip: