Nieuwe programmamanager en liaison voor team Sint Maarten

De TWO is verheugd te vermelden dat per 1 september het Landenteam Sint Maarten weer helemaal op sterkte is. We verwelkomen de nieuwe programmamanager Mauriel van As en de nieuwe liaison Leona M. Romeo.

Programmamanager

Mauriel van As neemt per 1 september de functie van programmamanager van het landenteam Sint Maarten op zich. Mauriel heeft ruime ervaring in advisering, projectmanagement, audit, accountancy en bestuur. Hij bekijkt situaties graag vanuit verschillende perspectieven en werkt oplossingsgericht en verbindend. Deze kennis en ervaring neemt hij mee in zijn nieuwe functie bij de TWO. Als programmamanager is hij verantwoordelijk voor het functioneel aansturen van het team dat Sint Maarten ondersteunt bij de totstandkoming, uitvoering en monitoring van de projecten en maatregelen uit het Landspakket. Mauriel werkt vanuit Nederland, maar zal periodiek in Sint Maarten zijn voor inhoudelijke afstemming en het onderhouden van de relaties.

Liaison

De functie van liaison Sint Maarten wordt per 1 september vervuld door Leona M. Romeo. Leona heeft een lange staat van dienst binnen de overheid van Sint Maarten, in diverse functies. Daarnaast was zij politiek actief als parlementslid en als premier van Sint Maarten. Deze kennis en ervaring, en haar uitgebreide netwerk zijn een goede aanvulling voor de TWO. Vanuit de functie van liaison is Leona eerste aanspreekpunt van de TWO in Sint Maarten en draagt zij bij aan onder andere het opstellen van de uitvoeringsagenda en de implementatie van de hervormingen en maatregelen uit het Landspakket.

Het Landenteam Sint Maarten bestaat verder nog uit twee adviseurs, gevestigd in Nederland en Sint Maarten. De TWO kijkt uit naar de voortzetting van de goede samenwerking met het Land Sint Maarten.