Kick-off programma Aanpak ‘Red Tape’ en ‘Cost of doing business’ om ondernemingsklimaat Curaçao te stimuleren

Op dinsdag 16 mei werd tijdens de Curaçao Export Week 2023 het startsignaal gegeven aan het programma van het Ministerie van Economische Ontwikkeling om ‘Red Tape’ (bureaucratie) en ‘Cost of doing business’ (kosten om zaken te doen) te verlagen en zo het ondernemingsklimaat op Curaçao te stimuleren.

Kick-off programma Aanpak ‘Red Tape’ en ‘Cost of doing business’
Beeld: ©CINEX / Jazzley Geene

Tijdens de bijeenkomst werd, onder leiding van de programmamanager Tamira La Cruz, uitleg gegeven over de projecten die in de komende 12 maanden van start gaan om het zaken doen toegankelijker en efficiënter te maken voor ondernemers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een informatie portal waar alle benodigde informatie te vinden is en een app van de inspectie opdat de bureaucratie wordt verlaagd. Daarnaast wordt aandacht besteedt aan het verder digitaliseren van bedrijven, groener werken en samenwerking tussen lokale bedrijven om de schaal te vergroten en de kosten van zakendoen te reduceren.

De deelnemers konden vragen stellen en feedback geven over de plannen. Om dieper in te gaan op de plannen en de vragen waren vertegenwoordigers van MEO en FTAC, voorzitter van de Kamer van Koophandel, Selikor en Aqualectra waren aanwezig.

Dit programma is onderdeel van thema E6 in de Uitvoeringsagenda van Curaçao en wordt ondersteund door de Tijdelijke Werkorganisatie (TWO). Meer weten over de projecten in het Landspakket? Ga naar de pagina Uitvoeringsagenda's Curaçao.