Astrid Hilgers nieuwe programmamanager Landenteam Curaçao

Per 16 oktober begint Astrid Hilgers in de functie van programmamanager in het Landenteam Curaçao. Met de komst van Astrid is het team van TWO dat het Land Curaçao ondersteunt met de hervormingen weer compleet.

Astrid Hilgers (klein)
Beeld: ©De Tijdelijke Werkorganisatie / Irene van Kessel

Astrid heeft ruime ervaring in programmamanagement en is al meer dan twintig jaar werkzaam bij de Rijksoverheid. Ze kan omschreven worden als iemand met een strategische blik die scherpe analyses maakt. Verder gaat ze doelgericht te werk en kan ze daardoor goed hoofd en bijzaken scheiden. Astrid heeft veel ervaring in interculturele samenwerking en heeft een goed afgestelde antenne ontwikkeld voor gevoeligheden die aan de oppervlakte komen.

In haar nieuwe functie van Programmamanager bij de TWO geeft Astrid functionele leiding aan het Landenteam Curaçao. Het team ondersteunt Curaçao bij de totstandkoming, uitvoering en monitoring van de projecten en maatregelen uit het Landspakket. Astrid: “De Caribische delen van het  Koninkrijk hebben al jaren een speciale plek in mijn hart. Ik kijk er erg naar uit om weer te gaan samenwerken, nu met Curaçao, luisteren en van elkaar leren staat daarbij voor mij centraal”.

Astrids standplaats is in Den Haag, maar ze bezoekt Curaçao op regelmatige basis met haar teamgenoten voor de inhoudelijke afstemming met de counterparts en het onderhouden van de relaties. Het Landenteam Curaçao bestaat verder uit twee Landen adviseurs en een Liaison.