Training Project management aan programma- en projectleiders projecten Landspakketten Aruba en Curaçao

The Hague Academy for Local Governance heeft in het kader van de Landspakketten onlangs in Aruba en Curaçao de training Project Management gegeven aan overheidsfunctionarissen, programma- en projectleiders. Het betreft een leertraject van 9 maanden waarin de deelnemers coaching krijgen, beide landen samen groepssessies hebben en experts uit de regio spreken. De training is aangeboden door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties middels de Tijdelijke Werkorganisatie, Aruba en Curaçao hebben met dit aanbod ingestemd. Met dit traject wordt aan ‘capacity building’ binnen de overheidsapparaten gewerkt.

Trainers The Hague Academy for Local Governance

Beeld: ©De Tijdelijke Werkorganisatie
Het trainingsteam bestond uit Suzanne Jansen (hoofdexpert), Edward Erasmus (expert en coach Aruba), Vanessa Gomes (coach) en Pablo Aguirre (facilitator & manager trainingsprogramma). Deze samenstelling biedt een mooie combinatie van technische kennis en ervaring vanuit zowel de Nederlandse als en lokale contexten en praktijk.

De drie daagse trainingen waren interactief, intensief en is toegespitst op de lokale context. Tijdens de trainingen werd stilgestaan bij onder andere de rollen binnen projectmanagement, de theorie, stakeholdermanagement, het structuur van een projectplan en de dynamiek in een team begrijpen. De deelnemers konden open praten over ervaringen, best practices en uitdagingen op het gebied van Projectmanagement. 

  • Interactieve sessie Aruba
    Beeld: ©The Hague Academy for Local Governance

    Interactieve sessie Aruba

  • Interactieve sessie Curaçao