Kolegio Erasmo opgeleverd na achterstallig onderhoud

Op dinsdag 14 mei 2024 is de derde school, Kolegio Erasmo, in het project Onderhoud Scholen opgeleverd. Bij de oplevering was de Minister van Onderwijs Sithree van Heydoorn aanwezig. Hij had de eer om de nieuwe sleutels van het gebouw over te dragen aan het bestuur.

Beeld: ©Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport
Overhandiging van de sleutel van Kolegio Erasmo

Namens de TWO heeft Liaison Michiel van der Veur gesproken:

“Een schoolgebouw is zoveel meer dan een aantal muren, deuren, ramen en een dak. Het is een plek waar kinderen spelen en leren en spelenderwijs de vaardigheden leren die nodig zijn om volledig deel te nemen aan de samenleving. Staatssecretaris Van Huffelen onderstreepte deze belangrijke rol van een schoolgebouw recent door te benadrukken dat een kind beter leert in een goed schoolgebouw.

Natuurlijk zouden wij hier vandaag niet staan zonder het harde werk van Ludwig Alberto en alle leden van zijn werkgroep, het team van aannemers, opzichters en leveranciers en de minister met zijn adviseurs. Ik wil jullie allemaal hartelijk danken voor het harde werk en ben onder de indruk van het resultaat.

Ik wil de leerlingen en directeur van Kolegio Erasmo feliciteren met hun vernieuwde onderkomen. Jullie hebben in de afgelopen tijd een onrustige periode gehad met verhuizingen en een tijdelijk onderkomen. Als ik nu om mij heen kijk, denk ik dat jullie hier mooie leerresultaten en goede herinneringen zullen krijgen. Masha pabien i masha danki!”

In dit project heeft Nederland 30 miljoen euro beschikbaar gesteld om achterstallig onderhoud te doen aan een aantal scholen. Het geld wordt in fases overgemaakt, tranches genaamd. In de eerste tranche zijn drie schoolgebouwen opgeknapt: Cola Debrotschool, prof. dr. Nelly Winkelschool en tot slot Kolegio Erasmo. De tweede fase, waarin negen scholen worden opgeknapt, is in voorbereiding en daarna volgt een derde fase.

  • Michiel van der Veur, Liaison TWO Curaçao
    Beeld: ©Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport / Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport
  • Beeld: ©Ministerie Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport