Ministeries en Auditdienst Rijk in sessies voor verbetering financieel beheer Land Curaçao

Onlangs was de Auditdienst Rijk (ADR) op bezoek in Curaçao. Tijdens het bezoek zijn de vertegenwoordigers van ADR in verschillende sessies in gesprek gegaan met de ministeries van het Land Curaçao over het traject om het financieel beheer van het Land te verbeteren.

Bezoek Auditdienst Rijk - Ministerie van Financiën
Beeld: Seven Media

Curaçao heeft zich tot doel gesteld om het financieel beheer van het Land te verbeteren. Een goed financieel beheer vormt namelijk een belangrijke basis voor een goed overheidsbeleid en gezonde overheidsfinanciën. Hiervoor lopen in het kader van het Landspakket verschillende trajecten om de kwaliteit van de financiële processen en de controleerbaarheid van de financiële informatie te verbeteren. In de afgelopen maanden hebben de ministeries belangrijke stappen gezet in de tijdigheid van de oplevering van de informatie voor de jaarrekening 2023, met als doel om de doorlooptijd van de oplevering en de controle van de jaarrekening flink te verkorten. Tijdens de sessies zijn acties geformuleerd, waarmee de controleerbaarheid van de financiële informatie in 2024 verder kan worden verbeterd. 

  • Bezoek Auditdienst Rijk - eindbespreking Ministerie van Financiën
    Beeld: Seven Media
  • Beeld: Seven Media
  • Beeld: Seven Media