Subsidie om wetgevingingsfunctie Sint Maarten te versterken

In februari 2023 werd in het kader van initiatief B4.3. van het Landspakket het onderzoekrapport “Onderzoek naar de wetgevingsfunctie in Sint Maarten” opgeleverd. Eén van de aanbevelingen zag op de informatievoorziening, die niet op orde was; er is beperkte toegang tot digitale juridische bronnen en rechterlijke uitspraken. Land Sint Maarten ontvangt daartoe nu een subsidie van ruim 50.000 euro van de Tijdelijke Werkorganisatie (TWO) om de juridische afdeling aan te sluiten op digitale rechtssystemen en abonnementen op juridische literatuur.

Beeld: ©Tijdelijke Werkorganisatie

Dit is onderdeel van het doel uit het Landspakket om de wetgevingsfunctie van het Land te versterken. Hiermee krijgen de medewerkers voor de komende 3 jaar (waarvan 2,5 jaar gedekt door de subsidie) toegang tot verschillende juridische databases.